Ionuț Stroie, Ministrul Tineretului și Sportului (sursa: Facebook)

Cluburile sportive școlare și liceele cu program sportiv își reiau activitatea în condiții speciale. Ministrul Tineretului și Sportului a declarat și că sunt șanse slabe ca suporterii să se mai întoarcă pe stadioane în acest sezon.

Ionut Stroie, Ministrul Tineretului și Sportului, a avut o intervenție la Digi24 în care a vorbit despre reluarea activităților sportive în cluburile sportive școlare și în liceele cu program sportiv, cât și posibilitatea ca spectatorii să se întoarcă în tribune.

„Salut decizia și mă bucur că s-a redeschis activitatea”, susține Stroie. El a ținut să precizeze că nu procesul de învățare nu s-a reluat, ci doar activitatea sportivă.

Astfel, Ionuț Stroie a declarat că toate cluburile pot relua antrenamentele în regim individual sau în grup. Condițiile pentru antrenamentele de grup sunt 10 persoane maxim la antrenamente, de la 1 iulie, distanțarea socială de 2 metri în regim de efort și 6 metri în regim de repaus.

Când vor începe competițiile, se vor face teste și se va introduce regimul cantonamentului izolat, potrivit Ministrului Sportului cu privire la reînceperea competițiilor de juniori sau tineret.

„Probabil din toamnă vom reîncepe competițiile”, spune Stroie.

Cu privire la reîntoarcerea suporterilor în tribune, șansele sunt mici în aceste condiții: „Numai în condițiile în care se va vedea o descreștere evidentă a cazurilor zilnice”, potrivit lui Ionut Stroie.