Carla Suarez Navarro, cancer, limfom Hodkin
Carla Suarez Navarro (Wikipedia)

După mai multe examene medicale efectuate la Barcelona, ​​jucătoarea de tenis Carla Suarez Navarro (31 ani) a fost diagnosticată cu limfom Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic, şi va fi supusă unui tratament de chimioterapie în următoarele şase luni.

”Rezultatele clinice au confirmat apariţia limfomului Hodgkin în corpul meu. Echipa medicală mi-a spus că a fost descoperit în fază incipientă, este vindecabil şi de dimensiuni reduse. Reacţia va fi imediată: vom continua un tratament de chimioterapie pentru următoarele şase luni,” a spus Carla Suarez Navarro într-un comunicat oficial, preluat de marca.com.

Cea mai bună clasare WTA a tenismenei a fost locul 6 în februarie 2016.

Limfomul Hodgkin, cunoscut si sub numele de boala Hodgkin, este un cancer al sistemului limfatic, care face parte din sistemul imunitar. In boala Hodgkin, celulele sistemului limfatic se inmultesc anormal si se raspandesc dincolo de acesta. Pe masura ce boala progreseaza aceasta afecteaza capacitatea corpului de a lupta impotriva infectiilor. Limfomul Hodgkin afecteaza nodulii limfatici de la nivelul gatului, zonei axilare si inghinale.