Sursă foto: Pixnio

Toate sporturile vor fi deblocate începând de săptămâna viitoare, inclusiv cele de contact, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, într-o declarație pentru presă.

„Pot să vă fac şi un anunţ: în momentul de faţă, urmare a hotărârii de Guvern care va fi adoptată luni, în şedinţa de Guvern, de prelungire a stării de alertă, vom avea posibilitatea legală să deblocăm toate sporturile în România, bineînţeles, care funcţionează după nişte reguli complementare oferite de zona medicală, chiar dacă îi incomodează, ele sunt absolut obligatorii când vorbim de sănătatea publică. Nimeni nu se poate juca cu sănătatea sportivilor şi participanţilor la competiţiile sportive”, a declarat Stroe.

El a afirmat că în cursul săptămânii viitoare, ministerul va emite un nou ordin prin care să fie stabilite normele medicale de protecţie împotriva coronavirusului.

„Probabil, săptămâna viitoare vom veni cu un nou ordin, care, ţinând cont de normele medicale, va redeschide toate sporturile, inclusiv cele de contact care aşteptau de ceva vreme”, a mai spus Ionuţ Stroe.

Conferință de presă, la prefectura Iași

Conferință de presă, la prefectura Iași, alături de ministrul Costel Alexe și primarul Mihai Chirica.

Publicată de Ionuț Stroe pe Vineri, 11 septembrie 2020