Segway (sursa: Pikist)

În 2001, un vehicul pe două roți vehiculului pe doua roti care promitea revoluționarea transportului în orașe. Două decenii mai târziu, producția Segway, vehicul propulsat de mici dimensiuni, se va opri pentru totdeauna, scrie BBC

Segway a fost inventat de inginerul american Dean Kamen, dar nu a făcut un profit notabil. Numeroasele accidentele nu au contribuit la popularizarea Segway, iar compania a fost cumpărată de rivalul chinez Ninebot în 2015. Este, de altfel, vehiculul preferat al ghizilor turistic, mai ales că este foarte ușor să te miști cu un astfel de vehicul.

Segway a avut parte de numeroase scandaluri. În 2003, fostul președinte al Statelor Unite, George W. Bush, a căzut de pe acest vehicul în casa de vară a părinților săi. Mai apoi, în 2009, Segway a fost printre „vedetele” de la Holywood, fiind vehiculul polițistului care era actor principal al filmului Paul Blart: Polițist la mall.

În 2015, Usain Bolt, celebrul atlet, a fost lovit de un cameraman pe un Segway, în timp ce sportivul sărbătorea câștigarea unei probe de atletism.

Vehiculul a fost și „părtaș” la un eveniment tragic, atunci când chiar proprietarul companiei a căzut de pe vehiculul de acest tip, pierzându-și viața.

Din păcate, astăzi, președintele Segway, Judy Cai, a anunțat că producția Segway Personal Transporter se va încheia pe 15 iulie.